Det blir en sommar även i år

Inlägg i Jannez gästbok som svar på deras bud om att de ämnar försöka fortsätta spela.

Vi är många som känt stor bestörtning, sorg och tomhet efter Richards plötsliga frånfälle, och den sorgen kan bara tiden läka och omvandla till känslomässig verklighet med tyngdpunkten på alla de ljusa minnena av allt som varit.

Vid sidan av den akuta sorgen är vi många dansare som också känt en stor tomhet och oro för vad detta skall innebära för Jannez, och även om ingen idag kan sia om framtiden så har gårdagens besked stillat den akuta oron. Det tycks bli en sommar i år också, dvs en sommar med Jannez på dansbanorna, och inget annat dansställe kunde väl vara mer lämpat för nystart än just vackra Furuviken i Hällesjö. För mig är just Jannez i Hällesjö årets viktigaste danskväll, det mest gedigna bandet på det allra mysigaste av dansställen, och årets hällesjöspelning blir dessutom min 80:e danskväll med Jannez.

Vi ses den 4:e, det kommer att bli en kväll med mängder av känslor från både scen och dansgolv, men med tiden kommer alla att vänja sig även vid denna nya tillvaro, en tillvaro där Richard är ständigt närvarande men på ett annat sätt än tidigare. Jag hoppas som så många andra att ni med Jörgen på bas finner en ny fungerande form och lusten till att fortsätta med Jannez även i ett längre perspektiv. Ni är unika och älskade av så oerhört många ute på dansbanorna och utan er vore danskulturen mycket fattigare.

Jag önskar er alla lycka till, och ett särskilt välkommen till Jörgen som verkligen varit saknad ute på dansbanorna.