Årsdagbok

Nedan visas LEJons kompletta uppsättning dansdagböcker för valt år.

Dansdagbok 2023-05-18: Kovland, Ånäsparken

Danskväll: 
2023:6
Dansställe: 
Datum: 
torsdag 18 maj 2023
Tid: 
20:00-24:00

Jag och Karolina tog husbilen och åkte till Kovland denna premiärkväll, både för att dansa och för att leverera dansprogrambladen till Kovland och via Anna Hammarström vidare ner till Hälsingland.

Vi anlände rätt precis i tid till 20, parkeringen var väldigt full och kvällen blev sammanfattningsvis extremt välbesökt med 485 personer på en premiärtorsdag i maj, det torde vara något av ett rekord. Jannez hade kort innan gått ut med att detta blir deras sista sommar så vad vi såg här var början till en kraftig Jannez-effekt.

Det blev en mycket trevlig kväll, trångt och för Karolina lite utmanande att vara på helt okänd mark men hon kämpade på under kvällen. För mig var detta första egna danskvällen sedan i december så inte kände väl jag mig helt varm i kläderna heller, men flertalet härliga danser blev det.

Jannez fick manfall då Ola tvingades dra till akuten i paus. Ante tog då basen och försökte även på bästa sätt axla solosången, medan som spontan batterist från Lit ryckte Toy in och stöttade upp. Alla inblandade skall ha en eloge för att de på detta sätt lyckades genomföra kvällen.

Vi hade husbilen så vi sov över till fredagen, mycket skönt.

Dansdagbok 2023-07-14: Östersund, Sandviken

Danskväll: 
2023:12
Dansställe: 
Datum: 
fredag 14 juli 2023
Tid: 
21:00-01:00

Förra sommaren blev det bara en egen danskväll för min del, i år premiärdansade jag redan i maj men sedan har det bara varit egna arrangemang. Denna dag gick vi dock på ledighet och vad kunde då passa bättre än att fira det med dans på Sandviken, dessutom Jannez sista spelning på denna anrika dansbana.

Jag var lite sliten så jag tog det lugnt med förberedelserna, Tom hade varit in och jobbat lite så jag kom inte hem så tidigt. Till Sandviken anlände jag vid 21:30, då var dansgolvet fullpackat och jag drogs in i virvlarna. Resten av kvällen dansade jag och hade en magiskt kul kväll, här syntes många välbekanta ansikten, vissa som jag inte sett på vääääldigt länge.

Jannez levererade förstås, och det är med stor sorg som vi närmar oss slutet på detta bands 47 år långa karriär. Men än skall vi inte sörja utan njuta, in i kaklet.

Dansdagbok 2023-07-19: Hällesjö, Furuviken

Danskväll: 
2023:13
Dansställe: 
Datum: 
onsdag 19 juli 2023
Tid: 
20:00-24:00

Under mina lediga veckor tänkte jag verkligen försöka komma iväg på lite dans, så Jannez sista spelning i Hällesjö kändes som ett självskrivet kort.

Jag tog husbilen och tänkte infinna mig i god tid för att hinna hänga lite, och sedan sova kvar till torsdagen. Dessa planer grusades dock när jag i Hammarstrand fick plötsligt dieselläckage. Husbilen blev således kvar i Hammarstrand och jag fick låna bil av bästa Max Höglund så jag kunde ta mig till Hällesjö, vilken hjälte.

Väl framme vid Furuviken var klockan 19:30 och kön av bilar ringlade sig lång, dessutom var det många som redan var på plats, inte minst husfordon.

Det blev en riktigt kul och välbesökt kväll, nästan 400 personer och den där rätta Hällesjö-publiken som genom åren känts som en av de mest genuina. Jag dansade i stort sett hela kvällen och Jannez levererade på topp, den tuffa turnén till trots. Det är min förhoppning att den här kvällen ska leva kvar i folks minne och göra att de åker till Hällesjö igen, på andra band, härnäst på Allstars den 2 augusti. För vi behöver Furuviken i Hällesjö, stället där människor möts från alla de håll.

Efter dansen återvände jag till Hammarstrand där jag sov över i husbilen. Märkligt nog hittade vi ingen läcka, vi kände på kopplingarna till dieselfiltret innan jag startade och kanske var det någon koppling som inte suttit som den skulle för därefter har det inte läckt en droppe.

Dansdagbok 2023-07-21: Östersund, Sandviken

Danskväll: 
2023:14
Dansställe: 
Dag: 
Datum: 
fredag 21 juli 2023
Tid: 
21:00-01:00

Fortsatt ledighet och fortsatta äventyr på dansgolven. För andra veckan i rad gästade jag Sandviken för dans, den här gången i Karolinas sällskap för hennes första danskväll på detta episka dansställe.

Jämfört med förra veckan så blev det en behärskad afton, dryga 300 personer och en inte lika vild publik. Jag skulle nog vilja påstå att det var optimala förutsättningar att debutera på. Smile

Jag hade en toppenkväll och dansade i stort sett varje dans, det kändes som "gamla tider". Blender levererade förstås som vanligt helt oklanderligt, mitt dansmässiga favoritband.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FIK (Fika-Index-Klass): 
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Trocadero: