Dansdagbok Lyransgården Fåker, Bodals orkester 2011-02-26

Rubrik: 
Dansdagbok Lyransgården Fåker, Bodals orkester 2011-02-26

Två år efter branden är nya Lyransgården uppbyggd och invigd. Invigningen varar i dagarna tre som sig bör. Igår bjöds det upp till dans, G-Mix, kan inte ge några rapporter alls om det eftersom jag valde att helt odansa denna fredag. Årets första dansfria fredag, hmmm, låt det inte bli en vana.

Andra dagen på invigningshelgen var den STORA dagen. Program från morgon till strax efter midnatt. Middag med underhållning, som var välbesökt och bra mat enligt säkra källor. Jag själv åt middag hemmavid med mina barn och passade sen på att ladda inför dansen med en akutvila.

Efter byte av underhållningsorkester till dansband kom dansen igång vid 21-tiden, lite senare än annonserat. På scenen stod Bodals orkester. Jag väljer att låta bli att uttala mig om låtval, spelskicklighet och publikkontakt då den här typen av dansbansdmusik helt enkelt inte ingår i min kategori. Men kan använda mig av deras eget citat "Vi är ett gäng goa, gamla gubbar som spelar gammal, go musik." Deras ord inte mina!

Jag dansade sju danser under den tid som jag var där. Om lokalen, det är en riktigt bra lokal att ha dans i. För att det gamla gardet, som dansat på Lyransgården tidigare, inte ska känna sig bortkomna så finns även i den nya lokalen en pelare, bara en iallafall, som tar lite plats och kan kräva lite planering av dansen. Uppgång till scenen är i linje med framkanten av densamma och tar således ingen plats från dansytan. Ett lagomt antal, städade, dansare uppskattar jag till någonstans mellan 250 och 200 st. Bekvämlighetsanrättningarna är tio till antalet. Serveringen är i direkt anslutning till dansgolvet, men golvet måste passeras på väg från entrén. Den här kvällen bjöds det på kaffe och en liten kaka.

Redan kl 22.30 åkte jag hem igen. Tur det är nära. Rätt nöjd med att ha fått prova Jämtlands nyaste dansarena. Lyransgården är ett perfekt ställe för bjudningsbaler, helgdanskurser och även vanlig social dans. Ett ställe med potential.

Kommentarer

Tack Helene för en så föredömligt väl rapporterad kväll. Liten fråga dock, menade du att skriva "mellan 250 och 200"? Det såg lite ologiskt ut, störde mitt granskande öga. :-o

Hahaha, jag såg det när jag granskade inlägget men tänkte att det får vara kvar. Hade på känn att det skulle "störa" ditt ordningssinne Smile Men se det som om jag hellre önskar det högre antalet!