Dansdagbok 2008-05-16: Östersund, Sandviken

Danskväll: 
2008:11
Dansställe: 
Datum: 
fredag 16 maj 2008
Tid: 
21:00-01:00

Jannez på Sandviken en fredag vid mitten av maj, en av dansårets fasta hållpunkter. Det var i år en kylslagen afton och sommardanslusten ville inte riktigt infinna sig, men givetvis måste man i det läget trotsa eventuella infall att mot allt förstånd stanna hemma. Eftersom det var svårt att slita sig från ett mycket bra avsnitt av SSDL så kom jag iväg lite sent hemifrån och anlände först på slaget 21, men jag hann ändå in till första dans och dansade sedan oavbrutet hela kvällen igenom.

Det här var första gången i år som jag fick chansen att dansa till endast Jannez, tidigare har det bara varit non-stop-kvällar och oftast upplever jag inte banden lika positivt vid sådana tillfällen. Således var det med stor tillförsikt som jag emotsåg denna afton och grabbarna gjorde mig inte besviken. Jag känner inte att jag riktigt kunnat ta till mig den nya repertoaren och helheten känns ännu inte lika bra som förra sommaren, men förutsättningarna för en riktigt bra Jannez-sommar finns absolut!

Danspubliken på Sandviken blev till numerären inte lika stor som den annars brukar vara då Jannez spelar, något som innebar att det alltså var bekvämt lagom mycket folk. Det kylslagna vädret i kombination med att Aspåsnäset skulle ha premiär kvällen efter bidrog säkert till att reducera publikunderlaget en aning, något som ju faktiskt bara var positivt för oss som var där. Jag dansade som sagt hela kvällen med sprudlande energi och jag hade riktigt skojigt, även om jag saknade vissa som inte kunde närvara.

I paus avnjöt jag medtaget fika i bilen, Maria H. gjorde mig fikasällskap.