Dansdagbok 2023-07-19: Hällesjö, Furuviken

Danskväll: 
2023:13
Dansställe: 
Datum: 
onsdag 19 juli 2023
Tid: 
20:00-24:00

Under mina lediga veckor tänkte jag verkligen försöka komma iväg på lite dans, så Jannez sista spelning i Hällesjö kändes som ett självskrivet kort.

Jag tog husbilen och tänkte infinna mig i god tid för att hinna hänga lite, och sedan sova kvar till torsdagen. Dessa planer grusades dock när jag i Hammarstrand fick plötsligt dieselläckage. Husbilen blev således kvar i Hammarstrand och jag fick låna bil av bästa Max Höglund så jag kunde ta mig till Hällesjö, vilken hjälte.

Väl framme vid Furuviken var klockan 19:30 och kön av bilar ringlade sig lång, dessutom var det många som redan var på plats, inte minst husfordon.

Det blev en riktigt kul och välbesökt kväll, nästan 400 personer och den där rätta Hällesjö-publiken som genom åren känts som en av de mest genuina. Jag dansade i stort sett hela kvällen och Jannez levererade på topp, den tuffa turnén till trots. Det är min förhoppning att den här kvällen ska leva kvar i folks minne och göra att de åker till Hällesjö igen, på andra band, härnäst på Allstars den 2 augusti. För vi behöver Furuviken i Hällesjö, stället där människor möts från alla de håll.

Efter dansen återvände jag till Hammarstrand där jag sov över i husbilen. Märkligt nog hittade vi ingen läcka, vi kände på kopplingarna till dieselfiltret innan jag startade och kanske var det någon koppling som inte suttit som den skulle för därefter har det inte läckt en droppe.