Dansdagbok 2008-05-31: Aspåsnäset, Logen

Danskväll: 
2008:15
Dansställe: 
Datum: 
lördag 31 maj 2008
Tid: 
21:00-01:00

Äntligen har sommarvärmen kommit. Jag hade ägnat dagen åt årlig bilvård, färdig med utsidan och nästan färdig med insidan efter 12 timmars arbete, nu är SEM600 åter i angenämt och representabelt skick inför sommaren. Vanja och Marlene anlände från Åsarna och åkte med mig från Optand, Malin plockade vi upp på Körfältet. Vi anlände till Aspåsnäset, för första gången i år i angenäm värme, precis 21:00 och hann lösa in oss just i tid till första dans. På golvet var det inledningsvis ganska glest i leden men det droppade in folk kontinuerligt under kvällen, dock blev det aldrig någon trängsel och publiksiffran slutade gissningsvis någonstans kring 300 personer. Jag saknade en hel del av mitt normala dansstall men det skapade å andra sidan större möjligheter till att testköra några tidigare oprövade damer, vilket jag faktiskt lyckades med. Det är alltid roligt att ge sig i kast med absoluta nybörjare på dansgolvet och få dem att känna sig komfortabla, ha kul och upptäcka lite av dansens tjusning, det var ett tag sedan senast men denna kväll hände det igen.

Perikles var i riktig högform denna afton med ett härligt tryck och tight sound. Några nya låtar hade tillförts repertoaren, bland annat Linda Bengtzings "Hur svårt kan det va?", en riktigt klockren Perikleslåt. Senast jag dansade till Perikles var jag lite besviken på helhetskänslan och delar av repertoaren, och även om repertoarförändringarna denna gång knappast var stora så var däremot den musikaliska produkten på en mycket högre och riktigt hög nivå, klockrent!

I paus avnjöt vi för första gången i år fika på filt bakom bilen, bestående av aspåsnässtutar och dricka från dansbacken. Utomhustemperaturen låg då ännu kring 20 grader och det var riktigt skönt ute. Efter dansens slut åkte även jag, efter mellanlandning i Optand, till Åsarna för en dags återhämtning.