Dansdagbok 2008-01-05: Östersund, Furuparken

Danskväll: 
2008:1
Dag: 
Trettondagsafton
Datum: 
lördag 5 januari 2008
Tid: 
21:00-01:00

Ännu ett dansår inleddes som sig bör med trettondagsaftonsdans på Furuparken, och som på senare år blivit tradition så var det Zlips som stod för musiken. Något bättre band än Zlips kan man knappast heller önska sig, jag skulle personligen klassa dem som bäst i klassen och 2007 års i särklass bästa dansband. Den här kvällen bjöd de som vanligt på en strålande och omväxlande föreställning med en del nya inslag. Personligen vill jag lyfta fram nytillskottet i repertoaren "Unchain My Heart" där Togge stod för solosången, härlig låt! Det paradoxala med Zlips är att trots att jag nu rankar dem som allra bäst av alla band så är det samtidigt ett av få band som jag nästan alltid står över någon dans till, ty jag finner inget större nöje i att dansa de allra studsigaste och snabbaste låtarna.

Som vanligt på trettondagsaftonsdansen på Furan så blev det en folkig och rolig kväll där jag stod över 1,5 danser på hela kvällen. Publiken på Furan är alltid genomgående mycket dansant och det blir sällan stökigt, trångt eller knuffigt. Jag dansade med många av mina absoluta dansfavoriter, men saknade även vissa stjärnskott. Naturligtvis kändes kvällen alldeles för kort och det var många som jag inte hann med att få en dans med, men det är ju bara precis som vanligt.

I paus avnjöt jag och Vanja mackor och Trocadero från fiket och pausen kändes alldeles lagom lång. Tyvärr finns det alldeles för få sittplatser på Furuparken numera efter att halva fiket byggdes om till klubblokal för OPE IF, mer bord och stolar skulle behövas men det skulle förstås även kräva större utrymmen.