Dansdagbok 2008-08-06: Hällesjö, Furuviken

Danskväll: 
2008:29
Dansställe: 
Datum: 
onsdag 6 augusti 2008
Tid: 
20:00-24:00

Jag och Vanja åkte från Selsålandet denna kväll då Shake skulle förlora sin Hällesjöoskuld. Vi anlände i god tid vid 19:45 och hann surra lite med Peppe innan det var dags för dem att ta scenen i besittning. Spelningen började lite trevande då Johan hade problem med sin bas. I första dansens första låt fick vi delvis dansa till endast trummor och klaviatur medan Fredrik lämnade gitarren för att springa efter verktyg. Vi fick sedan vänta lite på dansens andra låt men det tog inte många minuter att åtgärda problemet och sedan förflöt kvällen utan ytterliggare tekniska incidenter. Shake var som alltid mycket bra och jag räknar med att de efter denna lyckade premiärafton har en given plats i Furuvikens orkesteruppställning inför nästa säsong.

Även den här kvällen blev det gott om folk och mycket god stämning, men givetvis även trångt inne på dansgolvet. Killunderskottet var också påtagligt stort och således kände jag mig tidvis lite otillräcklig. Jag fick dansa med idel duktiga och trevliga danstjejer innefattande superfavoriter likväl som gamla goda sällandansare. Tyvärr led jag en hel del av protesterna från min onda rygg och jag kunde inte fullt ut njuta av eller slappna av i dansen.

I paus avnjöt vi medtagna stutar på dansfilten bakom bilen där Marlene gjorde oss sällskap. Det var svalt men skönt, förutsatt att man hade jacka på sig. Dock var det tjockt med småkryp i luften som gjorde sitt yttersta för att framgångsrikt mumsa gott på oss.