Dansdagbok 2008-08-08: Jättendal, Älvstagården

Danskväll: 
2008:30
Datum: 
fredag 8 augusti 2008
Tid: 
21:00-01:00

Äntligen tog jag mig så iväg till Jättendal även denna sommar, det känns som om den här danssommaren försvunnit snabbare än någon tidigare sommar gjort och jag har inte alls hunnit med att dansa särskilt mycket. Det kändes hur som helst väldigt roligt att åter få bevista en danskväll på Älvstagården, denna supercharmiga och ytterst välvårdade dansanläggning. Älvstagården och dess dansarrangörer är i mina ögon de allra bästa föredömen som uppvisar de finaste sidorna av danskulturen 2008. Här finns en dansanläggning som är funktionell, städad, charmig och gedigen, och det offensiva dansprogrammet är något av det bästa jag kan föreställa mig, samtidigt som man ändå håller det lägsta entrépriset jag noterat detta år. I fiket kan man köpa utsökt bra fika till attraktiva priser och avnjuta detta i en trivsam miljö. Ja Älvstagården har kort och gott allt man kan önska av ett dansställe.

Jag och Vanja hade åkt från Selsålandet redan från morgonen och tillbringat dagen i Sundsvall där vi shoppat runt på IKEA och diverse kringliggande butiker. Efter en mellanlandning hos Lindgrens sommarresidens där vi lämnat släpvagnen och gjort oss i ordning för dansen anlände vi till Jättendal vid 20:55.

Det blev långt ifrån någon trängsel på dansgolvet denna kväll, dock tillräckligt mycket folk ändå för att möjliggöra en riktigt trevlig danskväll. Det var inte särskilt många bekanta sundsvallare på plats, vilket innebar att jag endast kunde räkna in sex tjejer som jag tidigare dansat med. Därmed fick jag stort utrymme till att bjuda upp och bli uppbjuden av nya oprövade danstjejer, jättekul och uppfriskande. Givetvis saknade jag dock en del som jag hade hoppats skulle vara där, men de kommer förhoppningsvis till Högs på söndag så jag får dansa med dem där istället.

Titanix är ett band som jag alltid gillat, de har en välblandad repertoar med en del 70-talare, en stor portion goda 80-talare, försiktigt kryddat med lite 90-talare, samt vitaliserat med en god andel nutidsmusik. De är också duktiga musiker som levererar dansentusiasmerande musik på ett strålande sätt. Denna kväll var inget undantag och jag uppskattade fullt ut Titanix insatser, att det så sällan ges chans att dansa till dem gör givetvis att det blir extra skoj att höra dem.

I paus avnjöt vi medtagna mackor i bilen, kombinerat med Älvstagårdens utsökta godbitar. Efter dansen rullade vi vidare söderut och styrde kosan mot Färila där vi skulle hälsa på Anna och Pär.