Dansdagbok 2008-08-30: Aspåsnäset, Logen

Danskväll: 
2008:34
Dansställe: 
Datum: 
lördag 30 augusti 2008
Tid: 
21:00-02:00

Sommaren börjar sannerligen närma sig sitt slut och likaså säsongen på Aspåsnäset. Finalen med Jannez och Mickeys råkade dessutom bli min sexigaste danskväll någonsin, nämligen danskväll nummer sexhundrasextiosex (666). Kvällen innan då Zlips spelade på Sandviken hade jag valt att stanna hemma för att inte överanstränga min rygg som krånglat ett tag och som jag nu helt enkelt måste lyssna på och ge utrymme för att tillfriskna. Dans i lagom omfattning är garanterat välgörande för ryggen likväl som för själen, men det sliter också och jag har kommit fram till att flera danskvällar på raken just nu inte är välgörande och inte heller att dansa samtliga danser under en och samma kväll. En danskväll per helg får nu således räcka under en tid framöver och jag försöker dessutom att vila cirka en dans varje timme under kvällens gång. Denna kväll och helg fungerade i alla fall det upplägget skapligt bra, tids nog ska det här problemet gå till sig och jag lär väl som alltid lära mig lite mer om mig själv på vägen.

Jag och Vanja anlände vid 20:55 och löste in oss lagom till första dans. Jannez inledde och öppnade kvällen som vanligt med "Don't you know how much I love you" samt "Sooner or later". Grabbarna bjöd denna kväll på förstklassig Jannez-kvalitet, ett härligt tryck och gung samt den tajthet och musikaliska proffsighet som är deras främsta kännetecken. Tyvärr fick de ju i år inte spela ensamma utan var tvungna att dela scenen med Mickeys som därmed gjorde sin fjärde spelning för året på Aspåsnäset, utfyllnadsband för fjärde gången med andra ord. Jag har tidigare i sommar tyckt att Mickeys varit ok i den rollen, men den här kvällen blev det bara för mycket och jag förbannade deras existens. De är totalt sett helt ok att dansa till men jag har nu fått nog av Mias tramsande, deras genomgående onödigt höga tempo, brist på eget koncept, bristfälliga helhetskänsla i repertoaren, mm. Dessutom stör jag mig mycket på deras jävla baslådor som de placerar nere på dansgolvet vid scenens mitt för Mia att flamsa ut på, förbannat onödigt och ytterst besvärande för oss som dansar.

Det blev en typisk finalkväll på Näset, mycket folk och dansbart fram till 23-tiden, därefter väldigt stökigt, trevligt men samtidigt lite jobbigt också. Många goda dansbekanta fanns på plats, jag hann avverka en hel del av dem men många passerade bara förbi. Till följd av både egna och andras initiativ fick jag denna afton också dansa med en handfull tidigare oprövade kort, mycket trevligt!

Jag och Vanja tog paus vid 23:10 och köpte stutar i fiket som vi kombinerade med Trocadero och X-ray i bilen. Vår paus blev närmare 45 minuter lång, men därefter fick jag ny energi och även andra halvan av kvällen blev skojig trots knuffandet.