Dansdagbok 2009-01-04: Alsen, Bygdegården

Danskväll: 
2009:1
Dansställe: 
Datum: 
söndag 4 januari 2009
Tid: 
21:00-01:00

Långt ner i Alsen, det får bli inledningsorden för denna årets första danskväll, en inledning på dansåret 2009 som även innebar en ny nål på min danskarta ty detta var mitt första besök på Alsens eminenta bygdegård. Jag körde från Optand och med i bilen fanns även Vanja, Elin och Maria H. Vi körde från Östersund (Lillänge) vid 20:10, vilket gav oss en väl anpassad marginal för att kunna köra i lugnt tempo och ändå vara framme i lagom god tid så att vi inte missade första dansen. När vi körde genom Alsen och sökte efter skyltar eller dylikt för att finna väg till Bygdegården gjorde Elin generalfel #3 när man åker i Lars-Eriks bil, hon kladdade på sidorutan med handen. Även om denna förseelse inte passerade obemärkt så hade dock stämningen stabiliserats tills vi nådde in på dansgolvet och det hela kom inte att ha någon avgörande negativ inverkan på kvällen (Elin, rutan är nu putsad och ren igen *blink*).

Alsens bygdegård visade sig vara en klassisk fin bygdegård med ett till storleken rätt typiskt dansgolv. Det var snabbt ganska mycket folk på plats men även om det fortsatte att strömma till fler ända fram till paus så blev det aldrig besvärligt trångt eller överdrivet bökigt. Publiken kan antas ha dominerats av lokala förmågor, men där var även en hel del stamdansare från Östersund med omnejd, såsom vi. Jag dansade med en del gamla bekanta, men fick även nöjet att få stifta bekantskap med ett antal för mig tidigare obekanta dansförmågor, vilket alltid är trevligt. Publikmässigt och som arrangemang räknat var detta en typisk bydans med en i alla avseenden blandad publik, dessutom skall noteras att det var en förhållandevis städad sådan.

Jannez som jag nu inte hade dansat till på ett tag var i god form, de känns fräscha och repertoaren har fortsatt att uppdateras i lagom takt. Mer än så har jag inte att säga, dom är toppen helt enkelt och ute på jämtländska bygdegårdar är de verkligen det bästa som kan bjudas.

Inför paus smet vi iväg till fiket redan under gammeldansen, varmed vi faktiskt lyckades få oss fika till livs. Mackorna var goda men liksom det övriga fikat onödigt dyra, så i övrigt nöjde vi oss med vatten. Fiket var som på många andra liknande ställen inte så stort, men till följd av den långsamma serveringstakten blev det förvånande nog ändå aldrig fullpackat. Innan vi lämnade fiket lyckades jag göra en ofrivillig "trimning" av adventsstaken i fönstret där vi satt, oooops, men det är ju januari nu så det torde i alla fall vara dags att packa ner stakarna.

Det var en kall afton (ca -20) så jag avstod extranumren för att gå och och varmköra bilen. Under kvällen stod jag utöver detta över två danser, bortsett från dessa dansade jag dock kontinuerligt och hade en riktigt kul kväll.