Dansdagbok 2009-01-30: Östersund, Furuparken

Danskväll: 
2009:5
Datum: 
fredag 30 januari 2009
Tid: 
21:00-02:00

Efter två dansfria helger vankades det denna afton nonstop med underbara Shake i kombination med favoritbandet annorlunda, dvs Expanders. Jag anlände till Furan i eget majestät vid 20:50 och kunde således inta dansgolvet från första dans. Därefter dansade jag i stort sett hela kvällen bortsett från ett par halva danser då jag gick för att dricka vatten och sedan blev uppbjuden inför andra låten, samt en kortare paus då jag köpte en macka i fiket för att fylla på energireserverna.

Publiken var typisk Furuparkspublik, förhållandevis ungt och väldigt danssanitärt. Någon trängsel blev det aldrig på dansgolvet utan det var behagligt bekvämt hela kvällen, ja framåt slutet blev det faktiskt lite onödigt glest. En härlig blandning danser fick jag mig iaf till livs och det känns i kroppen såhär dagen efter.

Shake var givetvis utsökt bra, de har en helt underbar repertoar och nu kröntes den även av deras eminenta tolkning av dansbandsklassikern "Du ringde från Flen" (som man för övrigt enkelt och billigt kan köpa på nätet via deras hemsida). Expanders var även de i god form och Per tycks nu vara väl inkörd i bandet, konceptet känns igen på alla fronter och jag tycker de är helt underbara. Lite teknikstrul och väl så mycket pratande drar dock ner betyget en aning.

För mig inföll de dansmusikaliskt känslomässiga höjdpunkterna under kvällens sista halvtimme, först när Shake spelade Boogarts mysdanslåtstopplisteetta "Bara låt mig vakna" och slutligen när Expanders avrundade kvällen med sin klockrena tolkning av Dire Straits "Brothers in arms". Efter dessa avslutande toppnummer kunde jag trött men mycket nöjd rulla hemåt.