Dansdagbok 2009-02-20: Östersund, Folkets Hus

Danskväll: 
2009:9
Datum: 
fredag 20 februari 2009
Tid: 
20:30-01:30

Efter jobbet hade jag varit på fredagspub på Twain med jobbarkompisarna, men valde att avstå alkoholen för att kunna köra bil och vara i gott dansbart skick till kvällens begivenhet på Folkets Hus. Jag anlände som vanligt vid 20:55 och döm om min förvåning när jag i dörren möttes av de ljuvliga tonerna från Shake som redan spelade för fullt. Det visade sig då att pucko-arrangörerna på Folkan valt tiderna 20:30-01:30 för kvällens dans, fullständigt idiotiskt och synnerligen reglementsvidrigt. Jag har upplevt många olika danskvällsupplägg, men detta var absolut en udda galenskap som jag verkligen förväntar mig var en engångsföreteelse. Inte ens på Folkans egen hemsida hade de gått ut med korrekt information utan det var endast genom annonserna i gammelmedia som man kunnat bli varse vilka tider som gällde. Nåväl, snuvad på en halvtimmes dans blev jag men sen gjorde jag allt för att maximera aftonens dansupplevelser.

Det blev en riktigt kanonkväll där det var gott om svängrum och mycket dansbart hela kvällen. Publiken var väldigt blandad men det kändes som om en hel del "stammisar" saknades och således fick jag denna afton chansen att dansa med rätt många nya oprövade kort, något som jag på senare tid åter upplevt som ovanligt. Nya dansfynd gjordes vilket ju alltid är mycket trevligt! Några av mina favoritdanstjejer var dock också där så utöver nymodigheterna bjöd kvällen även på ett antal riktiga danshöjdpunkter.

Shake och Highlights var en tokbra kombination, Shake toppar ju sedan en tid tillbaka min favoritlista och även Highlights är ett kanonbra band som vi tyvärr alltför sällan får chansen att dansa till här uppe. Banden bjöd på härlig musik hela kvällen och de avslutade båda med några riktiga extranummersrökare, KANON!

Jag tog en liten paus under två danser vid 23-tiden då en macka inhandlades och sköljdes ned med några glas vatten, bortsett från detta avbrott dansade jag i stort sett konstant hela kvällen igenom.