Dansdagbok 2009-03-13: Östersund, Folkets Hus

Danskväll: 
2009:11
Datum: 
fredag 13 mars 2009
Tid: 
21:00-01:00

När jag anlände till Folkan vid 20:55 så möttes jag av en ovanlig syn, ett gäng grabbar i 25-årsåldern uppenbarade sig nämligen utanför entrén där de skränande stod och rökte (intellektuellt mindre bemedlade individer med andra ord). Det visade sig vara så att det på Folkan denna afton inte bara bjöds till dans utan dessutom hölls det 10-års grundskoleklassåterträff, något som konkret innebar att det kring dansgolvet cirkulerade horder av publik som alla var av -83 års årgång. Uppenbarligen tillhörde huvuddelen av dem inte de som vanligtvis frekventerar folkans dansgolv, men med vinglas, ölglas eller flaskor i hand betraktade många av dem nyfiket dansgolvet. Bortsett från några mer störiga element hade dock inte detta någon märkbart negativ inverkan på dansklimatet, det är alltid kul med mer publik och många av dem tycktes ha skojigt även när de dristade sig till att ge sig ut på dansgolvet.

Jag var inte direkt på toppenhumör denna kväll, men detta till trots blev danskvällen ändock helt ok. Jag dansade samtliga danser utom en halv, jag hade tänkt stå över den dansen men lyckades inte hålla mig undan så jag blev uppbjuden till andra låten. Min fysiska energi och form kändes dock bra, den senaste tidens frekventa träning har helt klart haft god effekt. Uppladdningen inför danssommaren 2009 fortgår således enligt plan.

Danspubliken var som alltid på Perikles väldigt blandad och till numerären skapligt stor, men däremot var det långt ifrån trångt på dansgolvet. Perikles upplevde jag som lite trötta den här gången och det saknades nya spännande inslag. Det är dags att rensa lite mer i den gamla repertoaren och framförallt borde de variera sig mer vad gäller extranummer, även om de gör dem bra så börjar "Highway to hell" och "Whole lotta Rosie" kännas uttjatade vid det här laget.

Efter dansen åkte jag direkt till Boberg.