Dansdagbok 2009-03-27: Östersund, Folkets Hus

Danskväll: 
2009:12
Datum: 
fredag 27 mars 2009
Tid: 
20:00-02:00

Med andan i halsen anlände jag till Folkan prick 20:00, jag hade ägnat eftermiddagen åt att uppdatera min turnéplan för sommaren och det visade sig kräva ett omfattande arbete som gjorde att jag helt glömde bort tiden. Nåväl, jag intog dansgolvet till första dans och kunde omedelbart konstatera att det var oväntat mycket folk på plats från första stund. Publiktillströmningen fortsatte att vara god men inte enorm. Det blev förvisso förbannat bökigt, framförallt från 22-tiden och fram till midnatt, men detta kan egentligen inte tillskrivas trängsel i kvantitativa mått utan handlade mer om publikmässig inkompatibilitet samt en överlag förvånande dålig uppmärksamhet och smidighet. Som en av tjejerna jag dansade med uttryckte det, "det verkar vara många här som inte alls är bekanta med de oskrivna regler som brukar gälla på dansgolvet".

Banden levererade som väntat utsökt dansmusik kvällen igenom, dock håller jag inne med toppbetygen då de ju faktiskt bara spelade två timmar effektiv tid vardera och inget av banden gjorde något extravagant som tiden till trots motiverar en extra betygspinne.

Jag hade en sådär kväll, ofta har jag ju lite svårt att trivas när det blir bökigt och därmed radiobilsmässigt hur jag än lägger manken till, jag tappar liksom gnistan då. Men visst, kvällen bjöd på mycket positivt också så det var absolut inget bottennapp. Som vid tidigare tillfällen då det anordnats den här sortens dansgalor på Folkan måste jag dock åter uppmärksamma och beklaga det skyhöga entrépriset som måste anses omotiverat, likväl som det garanterat utgör en avskräckande faktor för många. Även jag tvekar inför att gå två dagar till sådana horribla priser. Som Östersundare skäms jag å våra arrangörers vägnar för att de alltid ligger i topp vad gäller entrépriserna.

Vid 23-snåret tog jag och Vanja en gemensam paus för fika, det var för min del högst behövligt med både vila och föda. Mackorna de sålde var dock tråkiga och givetvis oskäligt dyra, fan att de ska vara så korkat giriga att de inte inser värdet av ett tilltalande förhållande mellan pris och prestanda på fikafronten.