Dansdagbok 2009-04-09: Östersund, Furuparken

Danskväll: 
2009:14
Dag: 
Skärtorsdag
Datum: 
torsdag 9 april 2009
Tid: 
21:00-01:00

I enlighet med numera etablerad tradition inledde Jannez påskfirandet med att på skärtorsdagens afton bjuda upp till blandad dans, 2+1, på Furuparken. Jag infann mig i god tid och stod redo inför första dans, således dansade jag kvällens samtliga danser bortsett från en dans (ej gammeldans) då jag smet undan för att fylla på vätskereserverna.

Publiken höll, som alltid på Furan, hög kvalitet vad gäller dansbarhet och det blev en riktigt trevlig kväll. Det var långt ifrån trångt, men skapligt mycket folk som alla tycktes ha väldigt roligt, stämningen var helt enkelt på topp. Jannez visade sig också från sin bästa sida och just 2+1-upplägget tycks göra att både band och publik blir på ännu bättre humör och kommer varandra närmare. Toppen helt enkelt!

Jag hade nöjet att få dansa samtliga gammeldanser och på det stora hela gick det fantastiskt bra. De finns givetvis de som förvisso är mindre erfarna än andra, men bara man vågar prova så visar det sig i regel snabbt att det inte behöver vara så svårt. Jag tycker mig idag bemästra det mesta skapligt väl, bortsett då från tur 4 och 5 i Pariserpolkan. Efter den här danskvällen har jag dock åter fått skaplig koll även på dessa turer, med hopp om att kunna lyckas klara av dem med godkänt betyg när nästa chans till dans ges.

I paus avnjöts Trocadero, oststut och Delicatoboll i fiket. Smarrigt, men mackorna hade gärna fått vara dubbelt så stora (särskilt till det priset). Efter dansen åkte jag till Boberg för att där fira Påsk tillsammans med familjen.