Dansdagbok 2009-06-05: Böle, Käcktjärn Loge

Danskväll: 
2009:28
Dansställe: 
Datum: 
fredag 5 juni 2009
Tid: 
21:00-01:00

Dansnostalgin duggar tätt just nu. För två veckor sedan besökte jag Nornan i Stugun efter inte mindre än 16 års bortavaro och den här helgen vankades det återkomster till gamla nordliga dansbrottsplatser i Norrbotten och Västerbotten, detta i samband med en veckas besök i Piteå.

På fredagskvällen var det underbara Käcktjärn Loge som förärades med ett besök. Jag anlände i god tid för att hinna insupa stämningen och prata med folk. Senast jag besökte "Käckis" var 2006 och då jag inte alls dansat i norr sedan dess var jag beredd på att inte längre känna mig helt hemma. Mycket riktigt så var det ganska få bekanta ansikten i Käcktjärn denna afton, lägg därtill ett påtagligt överskott på killar och jag fick faktiskt förlika mig med faktumet att jag "blev över" några danser under kvällen. Detta var dock inget som jag led av utan det kändes bara bra att även hinna agera lite åskådare och pejla in läget.

Till skillnad mot föregående helgs värmebölja så bjöd vädergudarna denna afton på riktigt kylslaget väder. Efter en stunds dansande började trots allt värmen stiga i lokalen och de öppnade upp väggen mot den öppna delen av dansbanan. Framåt 23-tiden blev dock kylan alltmer påtaglig och efter paus öppnades aldrig skjutväggen, tack och lov.

Highlights var som alltid helt ok, men de kändes slarviga och oengagerade den här kvällen, därav att betyget stannar på en fyra.

I paus gjorde jag och Håkan sällskap för en fika i bilen. Vi köpte mackor (20:- styck, helt ok) och Delicatobollar (10:- styck) i fiket och jag hade Trocadero i bilen. Av naturliga skäl blev det en hel del politikprat såhär två dagar före EU-parlamentsvalet, Piratpartiet har medvind och vi kunde således glädjas tillsammans åt framgångarna. På söndag vet vi hur det går, planen är att tillbringa aftonen på gemensam valvaka i Luleå!

Efter att ha kramat det sista ur danskvällen rullade jag "hem" till Maran i den ljusa sommarnatten, väldigt skönt med endast tio minuters färdväg hem från dans, för en gångs skull.