Dansdagbok 2009-07-01: Hällesjö, Furuviken

Danskväll: 
2009:38
Dansställe: 
Datum: 
onsdag 1 juli 2009
Tid: 
20:00-24:00

Äntligen var det så denna varma sommarkväll dags för min personliga säsongspremiär på sommardansernas främsta smultronställe, Furuviken i Hällesjö. På den verkliga premiären veckan innan var jag otrogen och svek Furuviken för Ärstaparken, ty Zlips lockade mer än Martinez, men däremot hade inget kunnat hålla mig hemma från denna traditionsenliga Jannezafton. Jag körde från Östersund och med i bilen var även Anders D., Anna T. och Maria H. Vi lämnade Körfältet vid 18:45 och anlände till Furuviken 19:48, körningen tog således ganska exakt en timme i lagom högt tempo och vid ankomsten visade trippmätaren 10,3 mil. Många bilar hade redan kommit när vi rullade in och det var folkigt kring dansbanan, dock var min parkering orörd och denna kunde i vanlig ordning intas efter den regelmässiga passagen genom fotbollsmålet.

När Jannez spelade upp till dans så blev det snabbt full fart inne på dansgolvet och temperaturen steg. Under kvällen utvecklades ett rent tropiskt klimat inne på dansgolvet, något som slog emot en i dörren vid inpassage om man valt att gå ut och lufta sig. Stämningen var som vanligt hög, likväl som buffandet och stökigheten. Hettan och fukten bidrog sannolikt till att en stor del av publiken ständigt fanns utanför dansbanan, något som gjorde att trängseln var om än påtaglig så ändock fullt hanterbar hela kvällen. Jag dansade kvällens samtliga danser utom en då jag var ute och fotade lite samt dumpade kameran i bilen, det kändes inte så lämpligt att ha den i bakfickan där fuktnivån snart blev riskabelt hög. Jannez var i toppform och de hade friskat upp repertoaren ordentligt med hjälp av det nyinspelade låtmaterialet, musikaliskt så var föreställningen helt enkelt förträfflig.

I paus intog vi fika på fikafilten bakom bilen, jag hade gjort ost- respektive skinkstutar samt medtagit kall Trocadero och Delicatobollar av piratmodell (Willys). Fikat tycktes uppskattat (ja jag tyckte i ärlighetens namn själv att jag lyckats bra med utbudet) och energidepåerna fylldes upp på nytt inför den stundande andra akten. Anna P. gjorde oss sällskap för fika, mycket trevligt initiativ Anna!

Som alltid blev det en helt underbar kväll på Furuviken; vackert väder, vackra människor, härlig musik och en massa mysig dans. Det var givetvis lite knepigt att lyckas få fatt i alla som man ville hinna dansa med, men det kommer ju fler onsdagar framöver. Jag siktar på att närvara på fem av återstående sex danskvällar i Hällesjö. En onsdag ämnar jag skolka för att istället åka och besöka Rahms Loge utanför Hudiksvall, vi får se om det blir 15/7 eller 22/7.