Dansdagbok 2009-07-03: Jättendal, Älvstagården

Danskväll: 
2009:39
Datum: 
fredag 3 juli 2009
Tid: 
21:00-01:00

Redan till Älvstagårdens säsongspremiär i slutet av maj hade jag för avsikt att infinna mig men den gången ställde sjukdom till det hela och jag blev hemma. Sedan dess har ett antal fredagsdanser passerat utan att det kunnat passas in i schemat. Den här kvällen föll dock bitarna på plats för ett besök och det passade ju utmärkt i det vackra sommarvädret då dessutom Shake stod på scenen. Jag lämnade Optand redan vid 15-tiden för att på vägen även hinna med några timmars shopping i Sundsvall. Denna planering visade sig bli alldeles lagom för att utan jäkt hinna med de ärenden jag hade företagit mig att avklara, bland annat inhandlades ett 12V nätaggregat till min dator så att denna nu kan laddas även i bilen. Efter ett stopp för omklädning på en rastplats intill E4:an anlände jag till Älvstagården med god tidsmarginal cirka 20:20. På plats fanns då redan några bilar, bland annat Örjan och Yohanna som denna kväll inledde en tredagars dansturné och de hade således slagit upp tältet för övernattning.

När biljettluckan öppnades kunde jag konstatera att Älvstagården högtidligen kan tituleras "mest sympatiska entrépriset 2009", de ligger nämligen ännu kvar på 120:- vilket är hela 30:- (20%) lägre än vad många andra tar, föredömligt Älvstagården!

Jag hade nöjet att få både inleda och avsluta danskvällen i sällskap med Evelina J. och vi reparerade därmed lite av den skada som vår ömsesidiga försumlighet ställde till veckan innan på Ånäsparken. Mellan dessa två danser bjöd kvällen på genomgående trivsamma danser med både välbeprövade och nya dansbekantskaper. Det såg inledningsvis lite glest ut i leden men ganska snart blev det alldeles tillräckligt mycket folk. Älvstagården är ju en danslokal som absolut inte tillåter någon större trängsel, något som jag antar kan tillskrivas både den besvärliga lokalen och den förhållandevis heterogena danspubliken. Trivsamt blir det dock alltid, det är absolut något speciellt med Hälsingland och särskilt då hälsingestintorna. Jag dansade kvällens samtliga danser förutom den näst sista (sista snabba) dansen då jag råkade hamna utanför och faktiskt tyckte att det var ganska skönt att agera iakttagare för en liten stund medan pannans fuktighet också fick en chans till att fly sin kos.

I paus köpte jag en macka i fiket (20 spänn, helt ok) vilken jag inmundigade tillsammans med en Trocadero ur dansbacken, detta i gott samspråk med diverse dansvänner ute på parkeringen.

Shake var som alltid toppenbra, vad ska jag säga, världsklass!!

Efter dansen körde jag hem till Selsålandet, en resa som tog ganska precis två timmar och då jag inte kände någon som helst trötthet så det var ett rent nöje att forsa fram i den stilla sommarnatten.