Dansdagbok 2009-07-16: Kovland, Ånäsparken

Danskväll: 
2009:46
Dansställe: 
Datum: 
torsdag 16 juli 2009
Tid: 
20:00-24:00

Så var jag framme vid denna dansturnés tredje danskväll. Dagen hade tillbringats i sällskap med Anna och vi anlände även till Ånäsparken tillsammans, om än i varsin bil då jag ämnade åka vidare hemåt på natten. Vi ankom 19:50 och var bland de allra första att lösa in oss, Anna tyckte att det kändes konstigt att vara på plats så "tidigt" vilket är en invändning som undertecknad överhuvudtaget inte kan förstå mig på. I väntan på att Perikles skulle inta scenen surrade vi en stund med Örjan som varit på plats cirka sex timmar i förväg, även denna helg ämnade han göra en tältdanstripp och Ånäsparken utgjorde första anhalt på resan.

Perikles äntrade scenen exakt klockan 21 och även om det just då var ganska glest i leden så strömmade det sedan till folk ända fram till paus och det blev till slut riktigt bra med danspublik, inte alls trångt men gott och väl tillräckligt. Något som kan noteras är dock att publiken hade en klart annorlunda sammansättning jämfört med det ordinära Kovlandsklientelet. Saknades gjorde många stammisar som gissningsvis var i Malung och överlag var publiken en aning mer mogen än normalt, med mogen menar jag då att de yngsta leden var klart tunnare än i vanliga fall. Det kändes också som att andelen "semesterfirare" var större än den brukar vara, inget ont med det men totalt sett så var det helt klart en mer obekant danspublik än vad jag blivit van vid på Ånäsparken. För mig personligen innebar detta att jag fick lov att visa upp mig lite mer för att bli uppbjuden och själv upplevde jag det också som svårare än vanligt att bjuda upp. Följaktligen kom jag därför att dansa en hel del inne och inte som annars uteslutande uppehålla mig ute på dansverandan, helt enkelt för att man behövde vara inne för att komma i bättre position inför kommande dans.

Det blev många roliga danser under kvällen, skojigast och mest överraskande var att Josefin W. dök upp och föranledde återhämtning av minnen från svunna danser i Norr- och Västerbotten. Perikles var som alltid Perikles och de kändes piggare den här kvällen än de gjort i Hällesjö veckan innan. I paus blev det fika på filt bakom bilen, jag och Anna fick sällskap av Nicklas och vi avnjöt goda mackor som Anna gjort och sköljde ner dessa med gudadryck ur dansbacken i SEM600. Efter danskvällens slut rullade nattens riddare vidare i sommarnatten med destination Optand, det var en förföriskt vacker sommarnatt med lätta dimbankar längs Indalsleden.