Dansdagbok 2009-07-29: Hällesjö, Furuviken

Danskväll: 
2009:52
Dansställe: 
Datum: 
onsdag 29 juli 2009
Tid: 
20:00-24:00

För tredje danskvällen i rad vankades det Shake, denna afton i Hällesjö. Anders körde och i sällskap med Anna B. plockade han upp mig i Optand vid 18:30, perfekt för att sedermera kunna lämna Östersund på standardavgångstid 18:42 och anlända till Hällesjö i lagom god tid 19:45. Under dagen hade det varit regn och åska men till kvällen sken det upp och det blev en riktigt skön afton.

Publikmässigt så blev den här kvällen snäppet bättre än föregående vecka, tjejöverskottet var aningen mindre och publikmängden totalt höll sig på en mer acceptabel nivå. Dessutom upplevde jag det som att det fanns hur många gamla kära favoriter som helst, kul men också småjobbigt då kvällen bara rusade förbi. Vid två tillfällen under kvällen kom jag också att göra bokningar som i båda fallen försatte mig i den obehagliga sitsen att jag tvingades nobba på väg till min bokning. Det är jättelurigt att hantera denna typ av situation när det dyker upp tjejer som ytterst sällan är ute och dansar, då är det lätt att falla för frestelsen att göra tysta överenskommelser när man dansar förbi och inför nästa dans snabbt förpassa sig dit i hopp om att ingen skall försöka bjuda upp på vägen. Det finns även de här bekanta danstjejerna som åkt till Hällesjö för första gången och som jag då håller ett extra öga på för att säkerställa att de får en bra kväll, ser jag att de står/sitter mycket försöker jag hinna med att bjuda upp dem för att peppa dem till att komma fler gånger. Även i sådana fall är det lätt att falla för bokningsfrestelsen. Den här kvällen gjorde jag som sagt två sådana bokningar, vilka båda föranledde att jag tvingades "nobba" de som givetvis lyckades få fatt i mig på väg till min bokning. Sådana incidenter ger mig mycket dåligt samvete och den här kvällen lyckades jag inte heller reparera någon av dessa två skador, den obehagliga skulden tynger ännu dagen efter.

I paus blev det fika bakom bilen med filtinvigning, bra investering Anders. Annica och Johan gjorde oss sällskap och vi glufsade i oss av såväl mackor som kakor och dammsugare, likväl som att det sänkes en och annan Trocadero. Efter pausen var det fortfarande fullt dansbart och jag låg som vanligt i och dansade kvällens samtliga danser.

Shake var åter gudomligt bra, sommaren rullar på och jag upplever iaf inte att jag börjar tröttna på repertoaren eller liknande, klockrent levererat ännu en gång!

Sedan en liten tid har jag haft ett visst oflyt med "sista dansen" men den här kvällen blev det återfall till den som jag erfarit ofta bästa strategin, nämligen att sikta in sig på ett "säkert kort". Ett "säkert kort" i dessa sammanhang är detsamma som ett välkänt dans-ess som jag tillika vet lever i stadigt förhållande med en icke-dansare eller med en sällandansare som jag tillika vet vem det är och har koll på när vederbörande inte finns på plats. Genom att hålla mig till sådana "säkra kort" kan jag säkerställa en klockren avslutning på danskvällen utan att behöva bekymra mig om eventuella exceptionella värdeladdningar kring just "sista dansen". Visst finns det även andra lyckosamma utvägar, men denna är den grundmetodik som jag alltid faller tillbaka till då jag upplever ett behov av att säkerställa kvalitetsmässiga danskvällsavrundningar.

I bilen hem satt jag och Anna och nördade med varsin facebook-klient samtidigt som vi gemensamt analyserade danskvällen ur allehanda vinklingar.