Dansdagbok 2009-07-31: Östersund, Sandviken

Danskväll: 
2009:54
Dansställe: 
Datum: 
fredag 31 juli 2009
Tid: 
21:00-01:00

Dans på hemmaplan på Sommarparadiset Sandviken väntade denna Yran-fredag. Vädergudarna visade sig äntligen vara på ganska gott humör och solen värmde även om det egentligen inte var någon vidare värme i luften. Innan dansen blev jag av Anna B. och Anna H. inbjuden till grillmiddag hos Anna S. i Slandrom, en mycket mysig tillställning med "lussekatter" och andra trevliga människor. För ovanlighetens skull tillät jag mig att komma sent till dansen och vi anlände först vid 21:15, i god tid för att nyttja det sänkta entrépriset på 100:- före 21:30 (sedan 150:-). Med från förfesten följde även Bea i egen bil, aldrig fel att anlända till dans i sällskap av tre galanta damer.

Det var ingen trängsel på golvet när vi lite sent intog Sandvikens dansbana och inte heller blev det någonsin under kvällen något publiktryck att tala om. Däremot var stämningen god och klimatet var mycket angenämt bekvämt, således njöt jag i fulla drag av dansutrymmet. Publiken var mindre till numerären än vanligt men den bjöd ändå på ett flertal positiva överraskningar. Jämfört med denna veckas tidigare smått kaotiska kvällar där det omöjligt gick att få fatt i de man ville dansa med var detta en dröm och jag fick chans till idel härliga danser. Något som jag dock måste uppmärksamma är att det finns vissa tjejer som tydligen satt i system att bjuda upp på herrarnas, något som stör mig mer och mer för var gång samma sak upprepas.

I paus köpte vi (jag, Anna, Anna, Bea och Amanda) fika i Sandvikens fik, jag tog initiativet till detta då jag tänkte att man kunde passa på när det för en gångs skull var mindre folk. Dock tog det trots den reducerade publikstyrkan mycket lång tid, cirka 20 minuter, att köa för fika och således blev vi sena tillbaka till dansbanan efter paus och missade ytterliggare någon dans. Att köpa fika på Sandviken tycks med andra ord vara uteslutet om man vill kunna dansa kvällens alla danser, så ska det absolut inte behöva vara och det finns många upplägg som löser detta problem bara man har förmågan att inse att det är ett problem.

Date var riktigt bra denna kväll och de kändes tidvis lika bra som under storhetstiden för några år sedan, jag hyser hopp för Date och ser fram emot nästa danstillfälle. Som extranummer fick vi bränna de sista reserverna i Astrid-metal, alltid härligt och något jag saknat. Till extra extranummer bjöd de även på en fenomenal version av Hallelujah, klockrena inslag och de avslutade inte kvällen förrän vid 01:25. Detta är mycket berömvärt och något som givetvis ger extrapoäng. Helt homogena upplever jag dem dock ännu inte efter alla medlemsbyten och det skulle också behöva tillföras lite mer ny repertoar för att skapa nytt drag, därför väljer jag att hålla inne med toppbetyget även om det är en stark fyra som de levererar.

Jag hade en helt underbar kväll och det var ett mycket dansspeedat LEJon som rullade hem till Optand denna natt.