Dansdagbok 2010-11-20: Sundsvall, Folkets Park

Danskväll: 
2010:87
Datum: 
lördag 20 november 2010
Tid: 
21:00-01:00

Danskvällen med Blender den 6/11 hade gett mersmak och i hopp om att kunna kompensera för föregående helgs halvdana dansupplevelse på Vemdalsskalet så bestämde jag mig för att denna lördag på nytt bege mig till Klyktattarland för lite kvalitetsdans. Med på färden fick jag sällskap av äventyrliga Anna P. och vi lämnade Östersund vid 18:15 med sikte på Bräcke där vi plockade upp Anette A. som gjorde oss vidare sällskap längs vägen. Bortsett från lite inslag av underkylt regn under delar av färden så rullade det lätt och problemfritt och vi ankom till Parken strax efter 20:30.

Efter lite diskussioner tidigare under veckan om entrépriser var jag mer uppmärksam på detta ämne än jag normalt är. Visst, på sundsvallsparken har man samma entrépris som de flesta andra har just nu, 150 spänn, men de tar dessutom 20 kronor i garderobsavgift så enligt mitt sätt att se det så är entrén i realiteten 170 kronor.

Vi var bland de första på plats och likaså tillhörde jag och Anna de första att ta dansgolvet i besittning. Det kändes lite glest till en början och någon större trängsel infann sig inte direkt, däremot blev det en fantastisk danskväll med mycket härligt dansfolk, god stämning och ändå tillräckligt mycket plats för att slippa den på Parken annars så allestädes närvarande flaskhalsstökigheten. Jag stod över en snabb dans under kvällens andra halvlek, bortsett från det så dansade jag kvällens samtliga danser. Några nya dansbekantskaper stiftades men givetvis blev det huvudsakligen dans tillsammans med kära dansbekanta. Efter viss tids torka så blev det äntligen läge för lite kompensationsdanser med några goa favoriter, danser som jag tackar så hjärtligt för. Personligen kände jag mig tyvärr en aning trött och instabil under kvällen, inte helt i toppform. Det var inte så att jag inte njöt av dansen, men den sista växeln saknades, den totala närvaron och glöden hade inte riktigt viljan att infinna sig.

Shake har verkligen åter blivit ett superband, i vissa avseenden bättre än någonsin. Linda är verkligen ett utsökt kap med en kraftfull och härlig röst med stor bredd. Dessutom är hon en skönhet med stor utstrålning och fin publikkontakt, på kort tid har hon tagit sin position i full besittning. Repertoaren är en gediget konsekvent kvalitetssammansättning och det musikaliska är givetvis utsökt, jag bara ääääälskar dem! Shake, åter bäst i klassen!

I paus köpte jag macka och Trocadero o fiket. Efter förra gångens anmärkning fanns nu priser utsatta redan vid serveringsdiskens början, föredömligt och detta belönas givetvis med ett höjt FPM. Nämnas skall också att priserna är enkla, jämna femmor, inte direkt billigt men inte heller dyrt. Jag måste dock göra en observation och instämma med vad Togge i Zlips tidigare upplyst mig om, nämligen att Carlsbergs Trocadero inte alls är lika god som från övriga bryggerier, konstigt, mycket konstigt.

Efter dansens slut gjorde vi ett litet stopp på Big Boy där ett hett chilimål slank ner i LEJons strupe. På resan hem kände jag mig snart allt tröttare och eftersom Anna verkade piggare så lämnade jag över ratten till henne, ytterst tacksam över att slippa kämpa mot tröttheten.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
60:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Medelmåttig (3)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Bra (4)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Medelmåttig (3)
Trocadero: 
50cl

Kommentarer

Javisst var det en trevlig kväll och det blir fler sådana, det är inte en fråga om "om" utan om "när"! Smile