Dansdagbok 2010-12-18: Östersund, OSD (Folkets Hus)

Danskväll: 
2010:95
Datum: 
lördag 18 december 2010
Tid: 
21:00-01:00

Så var vi då åter framme vid en av årets främsta traditionstyngda danskvällar, som alltid en fantastisk kväll men också en stökig sådan. Innan dansen erbjöds det danssupé med buffé och lite underhållning av Jannez, ett trevligt initiativ som av flera olika skäl förvisso inte lockat några enorma publikmängder denna gång men som gärna får jobbas vidare med till nästa år. Maten var hur som helst god och stämningen likaså.

Danskvällen drog igång klockan 21 och jag var på plats på golvet från första dans. Det blev snabbt folkigt och bra tryck, även om det som vanligt dröjde fram till efter paus innan kulmen nåddes. Initialt var allt och alla enormt laddade, vid minsta kontakt med fasta eller levande föremål kring dansgolvet så slog det blixtar av statisk elektricitet som urladdades.

I mångt och mycket är denna kväll en stor upprepning varje år, på gott och ont. Det är alltid mycket folk, i år gissningsvis knappt tusen personer. Givetvis är det roligt med mycket folk men det utvecklas också till att bli väldigt stökigt på dansgolvet. Det lilla dansgolvet blir då en fristad dit man kan söka sig för att dansa under mindre farliga förhållanden. Någon tomteinvasion blev det inte tal om detta år då den klassiska nisseskaran kunde räknas på ena handens fingrar, nya tag till nästa år kanske?

Noteras bör att jag efter en enormt intensiv och såväl mentalt som fysiskt utmattande vecka inte direkt var i vanlig god form utan jag var nog ärligt talat i ett väldigt intolerant skick. Jag hade således lite svårt att orka med fyllan, knuffandet och stökigheten, jag orkade med andra ord inte hålla danshumöret uppe i detta energiska sjöslag. Detta är troligen den huvudsakliga orsaken till att jag inte kände mig helt tillfreds med kvällen som ju ändock bjöd på en hel del höjdpunkter. Många god dansfavoriter passerade dock endast förbi som hastigast utan att det för den delen blev tillfälle för dans, en situation som för mig skapar en hel del frustration. Sådana här kvällar saknar jag danskvällarna på mindre arenor, såsom exempelvis sommardanserna i Hällesjö. Danskvällar som är gripbara till formatet och där man således kan lokalisera de man vill dansa med.

I paus köpte jag Trocadero och Delicatoboll i fiket, vilket avnjöts uppe på läktaren i sällskap med Isabell, Sandra, Jessica, Helene och Daniel.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
63:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Medelmåttig (3)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Saknas (1)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Medelmåttig (3)
Trocadero: 
33cl

Kommentarer

Nog va det stökigt men kul. Lite väl mörkt i zonen mellan stora golvet och fiket vilket gjorde det svårt att hålla kollen. Glömde vatten hemma, så det fick bli parasitfrittickekolsyratflaskvatten från OSD..för skamliga 18 spänn. Huvva för OSD priserna.

Ha det så bra och God Jul