Dansdagbok 2013-04-14: Sundsvall, Skönsbergs Folkets Hus

Danskväll: 
2013:18
Datum: 
söndag 14 april 2013
Tid: 
18:00-22:00

Jag hade ursprungligen planerat att dansa i Skönsberg såväl lördag (Umbrella) som söndag (Jannez), men tröttheten efter den gångna veckan och fredagskvällen gjorde sig märkbart påmind och jag fick se mig besegrad av verkligheten, lördagskvällen kom således att istället tillbringas hemma i soffan där John Blund fick tidigt sällskap. På söndagen tog jag dock nya tag och via ett däckbytarbesök i Boberg så landade jag först i Indal där jag plockade upp ett styck Paj och därefter begav vi oss raskt vidare till Skönsberg.

En av kvällens pikanta detaljer var att just då jag skulle lämna Boberg så insåg jag att jag glömt dansskorna i Optand, varför jag fick söka i mina Bobergsgömmor och fann mycket riktigt mina gamla nödreservdansskor, vilka således åter fick komma i bruk denna kväll. Lite småẗt spännande blev detta, då skorna (precis som jag minns det) var så pass stora att jag liksom halkade runt i dem och försökte knipa med fötterna för att känna någon form av stadga. Dessutom var glidet rent av sämre än med mina nuvarande mockasulor, om det var skorna eller golvet som bar skulden skall jag dock låta vara osagt då även andra klagade på undermåligt glid. Hur som helst så räddade dessa skor trots allt kvällen, det är bra att ha reserver liggande lite varstans (LEJons inte-kasta-filosofi vann ännu en seger).

Så, Jannez i ny skepnad med Togge bakom trummorna var en märklig upplevelse, men det lät riktigt bra. Nya låtar i repertoaren gav en skön fräschör, likaså kändes bandet piggare och mer på hugget än på länge. Visst, de körde en del repriser av låtar under kvällen då de inte hunnit bygga upp en komplett repertoar, men det känns ändå att de är på rätt väg och jag tror att detta kommer att bli bra.

Gott om utrymme var det, kanske knappt 200 personer, men det fanns därmed fint med plats att dansa på och man kan inte begära större publikmängder på en söndagsdans i april.

Utbudet i fiket tog jag duktigt del av, men priserna är saftiga med ett index på 75:-. Tekakemackan kostade 35:-, tårtbiten 20:- och 33 cl läsk 20:-, jag tycker ca 5 kronor mindre per enhet skulle kännas mer rimligt.

Jag blev kvar till sist, språkandes med Jannez. Därefter bar det av åter till Indal för övernattning på Pajens Plejs, utsökt dansvärdshus skall tilläggas.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
75:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Bra (4)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Saknas (1)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Medelmåttig (3)
Trocadero: 
33cl

Kommentarer

... det där med att knipa med tårna är juh perfekten för stabiliteten Blum 3 Det gick som bra det där ändå ... och jag tycke att du var bäst på slutet av kvällen Blum 3 Då var du tillräckligt indansad i nödreservskorna!! Bra där :)Du e' välkommen åter to Pajens plejz whenever u want!! Whoop whoop!!