Dansdagbok 2016-12-26: Laxsjö, Bygdegården

Danskväll: 
2016:57
Dansställe: 
Dag: 
Annandagen
Datum: 
måndag 26 december 2016
Tid: 
21:00-01:00

Annandagsdans till Jannez på Laxsjö bygdegård, en mångårig tradition som håller i sig. Likt förra året styrde jag färden till Laxsjö efter några sköna dagar i Boberg där familjen samlats för julfirande, väldigt skönt men i vanlig ordning alltför kort. Väl på plats i Laxsjö, strax efter kl 21, tog jag dansgolvet i besittning.

Någon stor trängsel kan man inte säga att det blev denna afton, kvällen har tyvärr tappat folk sista åren men samtidigt har dansbarheten ökat och blivit nästan oförskämt bra. Borta är den realitet som under några år gjorde att många helt dömde ut Laxsjö. Idag skulle jag tvärtom starkt rekommendera att åka dit oavsett om man vill få bra dans eller folkfest, där finns nämligen båda delarna.

Mycket bra dans fick jag och Jannez levererade förstås. Gamla dansbekanta fanns på plats, liksom en del nya och nygamla ansikten. Extra kul är det med all den unga publiken som här törs testa dansgolvet, kanske för vissa för allra första gången.

I år var tiderna 21-01, mycket bättre än tidigare, men det övergår mitt förstånd vilket syftet kan vara med att stänga puben i förtid (nu stängde de 00:30). Jag kan inte se något positivt med att stänga tidigare än när dansen slutar, den enda följden blir en provocerad störning på dansgolvet. Visst, den här kvällen gick det bra ändå då trycket i lokalen var ovanligt lågt, men det är ju inte det publiktrycket som upplägget borde anpassas efter.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
50:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Bra (4)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Bra (4)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Medelmåttig (3)
Trocadero: 
33cl