Dansdagbok 2017-01-28: Gävle, Folkets Park (Estraden)

Danskväll: 
2017:4
Datum: 
lördag 28 januari 2017
Tid: 
21:30-02:00

Expanders 30 år, det är svindlande men likväl tycks det vara sanning att denna orkester kuskat land och rike runt i tre decennier. Väl värt att fira tyckte de, och detsamma tyckte vi. Med stort baluns uppdukat på Parken i Gävle så kunde vi omöjligt tacka nej till att vara med och fira. Jag och Lina bilade ner under dagen, med Emelie Sörholm i sällskap. Väl komna till Parken möttes vi av hög feststämning med ett inledande mingel, uppklädda människor och höööga förväntningar på kvällen. Lite sent kom middagen igång, men ack vilken tillställning det sedan bjöds på. Vi fick under middagen ta del av än den ena, än den andra anekdoten från dessa 30 år i dansens tjänst, berättade av mången bandmedlem. Uppslutningen från alla dem som genom åren spelat i bandet var enormt god och verkligen inga sura miner. Under middagen fick vi förstås även njuta en del musik, men musikaliskt var det först när dansen drog igång som det riktigt storslagna tog sin början.

Vi fick under några timmar dansa till 30 år av Expanders i föränderliga sättningar. Från de första urmogna tongångarna fram till dags dato och nuvarande sättning. Aldrig har jag varit med om något liknande, såväl imponerande som grymt kul.

Tack Jan-Åke med kollegor, fru, bokningsbolag och övriga bidragande för en helt magnifik kväll som vi sent skall glömma!