Dansdagbok 2018-07-12: Kovland, Ånäsparken

Danskväll: 
2018:23
Dansställe: 
Datum: 
torsdag 12 juli 2018
Tid: 
20:00-24:00

I dansruset direkt efter onsdagens danskväll i Hällesjö annonserade jag entusiastiskt att "i morgon blir det Expanders i Kovland", och har man börjat jaga samåkning blir det snabbt för sent för att hoppa av. Det var nog bra för när torsdagseftermiddagen var kommen kände jag mig inte alls lika entusiastiskt på hugget, men skjuts fick jag och iväg kom vi. Det var Marcus H. som erbjöd skjuts och han hämtade upp mig hemma i Optand, med i bilen var även Lisa S. och Carina H. som likt undertecknad fick hålla i sig då kapten Hyttmo fått starttillstånd för rekordrask färd till Kovland.

Vi anlände minuten efter nedsläpp och efter lite inledande prat med Leif E. och Lars E. så intog jag dansgolvet vid 20:20. En folkig kväll blev det, varmt, trångt och svettigt. Danskänslan växlade för min del från hopplöst stapplande till några riktigt bra stunder, de senare främst mot slutet då trycket på golvet lättat lite.

Precis som i Hällesjö så fanns här ganska många bekanta ansikten, chans till återseenden av kära gamla dansvänner, vilket blev kvällens fokus.

Jag återkommer till detta med ringrostigheten som alla viftar bort med att jag inte alls verkar ringrostig, något de gör av vänlighet eller mot bättre vetande. För visst är jag ringrostig, och det är på intet sätt konstigt. När man dansar 126 kvällar på årsbasis, som jag gjorde 2011, blir man ett med dansen på så många sätt att det inte ens går att jämföra med nuvarande tillstånd. Då hade jag alla bands repertoarer djupt förankrade i min kropp, varje cell kände varje takt i varje låt. Likaså hade mina muskler hundratals tjejers dansrespons färskt i minne och många av dessa kände jag dansmässigt utan och innan, knappt medveten om det men likväl fanns allt där. Sist men inte minst, då var jag i fysiskt god form avseende såväl kondition som styrka och stabilitet. Allt detta gör skillnad, enorm skillnad, även om vissa förnekar det. Ibland bryter känslan igenom, plötsligt stämmer det och dansen väller ur mig likt förr, men det är stor skillnad mot då den känslan alltid fanns där och det aldrig tog mer än ett par sekunder för mitt "dansonoma nervsystem" att känna in en ny partner.

Det är komplext, detta med dans, men också så basalt enkelt. Jag är glad att jag i sommar hittat ut mer på dans igen, det är välgörande och dessutom i högsta grad nödvändig.

Om Kovland finns inte mycket nytt att säga, grym lokal, grym arrangör och grym publik. Likaså Expanders med Peppe Söderström, they do deliver!!!

Skönt var det att efter kvällens slut få luta huvudet i baksätet på Marcus bil, luta huvudet och sluta ögonen en stund. Strax därefter var jag hemma. Smile

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
60:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Bra (4)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Godkänd (3)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Bra (4)
Trocadero: 
33cl