Dansdagbok 2018-08-15: Gussjönoret, Gussjönoret

Danskväll: 
2018:36
Datum: 
onsdag 15 augusti 2018
Tid: 
20:00-24:00

Eget arrangemang!

Efter sju säsonger bjöd vi denna afton in till vår 51:a och kanske sista danskväll på Gussjönoret. Det är en märklig känsla som infinner sig inför detta faktum, en blandning av vemod och lättnad med stöd av många härliga minnen. Tack och lov är det alla ljusa minnen som består, de tyngre tenderar att sakta försvinna. Följande text publicerade vi några dagar senare på Gussjönorets Facebooksida, den får sammanfatta allt:

Gussjönoret-sommaren 2018 är till ända och det är med en stor portion vemod men också viss lättnad som vi packat allt, städat, stängt och lämnat Noret. Lördagens rivning av tältet blev en definitiv slutpunkt och sommarens temporära dansbana finns nu endast kvar i våra minnen.

Det har varit en makalös sommar, på många sätt, en sommar på Noret som i mars tedde sig som en omöjlighet. Men med hjälp av många engagerade människors insatser kunde vi mot alla odds genomföra sommaren, och det blev en sommar utan dess like. Från premiären på Midsommardagen, via tvådagarssuccén Malungsnobben och klassiska onsdagskvällar fram till finalen i onsdags fick vi alla uppleva Gussjönoret i all sin prakt med den makalösa stämning som kommit att utmärka Noret, och som byggts starkare för varje år. Med den varmaste sommaren i mannaminne har vi slagit badrekord och införskaffandet av glassmaskin måste klassas som timing deluxe. Gussjönoret i våra hjärtan, i solsken, hetta eller regn, storslagenheten finns alltid där och oavsett väderlek så tycks denna plats alltid berika människor med stor lycka.

Den temporära dansbanan, eller "prototypen för en ny dansbana" som vi skämtsamt valt att kalla den, blev en succé med lovord från såväl band som gäster. Att få öppna upp Norets vidunderliga vy och dansa för öppen ridå gjorde Gussjönorets ljuvlighet än större och samma ord har kommit att yttras av så många, "landets vackrast belägna dansbana".

Vi vill tacka Gussjö IIF med Malin, Thomas, Johan, Per, Anna, Lena och Jörgen i spetsen för det goda samarbete som i slutändan gjorde det möjligt att genomföra sommaren, en insats av enormt värde för Gussjönoret och för alla dem som nu hade det stora nöjet att få uppleva någon eller några av dessa fantastiska kvällar. Tack till Martinez orkester, Mannerz, Casanovas, Blender, Sannex, Expanders, Jannez och Highlights, vilka proffs ni alla är och hur ni alltid levererar 100% från scenen, Norets enkla villkor till trots. Tack också till vår grymma personal; Lars, Erika, Erica, Frida, Anita, Heidi, Andreas, Emma, Tilda, Sanna, Linda och Helene, utan er vore inget av detta möjligt. Slutligen, tack till alla er som gästat oss i sommar. Allt det ni utstrålar på och utanför dansgolvet, vid korvbordet på väg hem, när vi möter er på stan och era ögon lyser då ni säger att ni längtar till nästa danskväll, ja det är lönen för alla våra mödor.

Att Gussjönorets dansbana skall återuppbyggas, det är ett otvetydigt mål och ambition, och likaså vår tro och förhoppning. Ingen kan dock idag fastslå en tillförlitlig tidsplan för det projektet och den närliggande framtiden är således oviss. Vi vet inte om, när eller i så fall hur vi återvänder till Noret som arrangörer. Därför vill vi passa på att tacka inte bara för i år utan för alla dessa 51 danskvällar som vi under 7 års tid genomfört på Gussjönoret, en resa som inneburit så mycket fantastiskt av upplevelser, känslor och möten, men också tuffa motgångar och gränslöst hårt arbete.

Gussjönoret - För alltid i våra hjärtan!! <3 <3 <3 <3 <3

Kramar från oss!
/Lars-Erik, Lina & Saara

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
60:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Enastående (5)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Bra (4)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Bra (4)
Trocadero: 
33cl & 50cl