Dansdagbok 2019-02-16: Gävle, Folkets Park (Estraden)

Danskväll: 
2019:7
Datum: 
lördag 16 februari 2019
Tid: 
21:00-01:00

"Sista natten med gänget", efter över 30 år på vägarna var det denna kväll dags för Jan-Åke Glavén att tacka för sitt i Expanders och tills vidare hänga undan dansbandskostymen. Band kommer och går, och än oftare byts musiker ut, de slutar och börjar i andra band och kommer tillbaks. Det lipas, firas, avtackas, men aldrig förr har jag dock varit med om ett sådant pådrag och en sådan uppslutning för en enskild musikers skull, så var det å andra sidan inte heller någon i mängden som gjorde sin sista show.

Jag hade kört till Sundsvall på fredagskvällen för att därifrån sedan åka med Marielle vidare till Gävle på lördagen. I Gävle mötte Lina, Kristina, Andreas, Erika, Linda, Anders, Gustav och Emma upp för att göra oss sällskap till bords under denna festkvälls middagssittning. Det var många som ville dela den här kvällen med Jan-Åke och över 700 personer bevistade danskvällen, varav hälften även köpt middagsbiljett.

Middagen bjöd allehanda tal och hälsningar, allt mellan skratt och gråt. Därpå följde dans där Jan-Åke gjorde sin avrundning inför paus. Efter paus tog hans efterträdare Jonas över och det nya Expanders bjöd på såväl örhängen som nya låtar.

Dansmässigt blev det en väldigt stökig kväll, mycket folk och ett smått oklart upplägg bidrog sammantaget till att jag inte hittade det rätta lugnet. Visst fick jag bra danser, men varken jag eller övriga omständigheter var de optimala.

Tack Jan-Åke för alla fantastiska danskvällar, det säger jag som såväl dansgäst som arrangör, det har varit en imponerande resa men jag förstår längtan efter att få ett lugnare liv.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
70:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Medelmåttig (3)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Bristfällig (2)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Medelmåttig (3)
Trocadero: 
33cl