Dansdagbok 2019-05-18: Långsele, Hanssons Loge

Danskväll: 
2019:18
Datum: 
lördag 18 maj 2019
Tid: 
20:00-01:00

Efter en dag på Trätojordsbacken så anlände jag till Hanssons Loge ganska precis klockan 20 (jo PRO-tid tillämpas) i sällskap av Lars, Gustav och Emma, Erika skulle ha varit med oss men tvingades avstå på grund av ögoninflammation. Efter ett kort depåstopp för ombyte och tillfräschning så intog vi dansgolvet där det var full fart från start till mål.

Nu såhär på fjärde säsongens första kväll sedan Peter och Karin tog över Logen känns det som den mest välriktade gåvan man kan tänka sig att alla bitar äntligen föll på plats och det blev en riktigt fulländad kanonkväll med toppmusik, toppenväder och riktigt mycket folk som tillsammans skapade verkligt härlig stämning. Jag dansade inte oavbrutet, men jag dansade mycket och fick mig tidvis riktigt bra dans till livs. Här fanns sannerligen gäster från när och fjärran och jag hade nöjet att få låna några av pralinaskens smarrigaste bitar. Särskilt tacksam är jag för bilen från Umeå som förde Monika till min famn, det var länge sedan sist men nu blev det åter dans när den är som bäst och nästan, ja verkligen snudd på, som i fornstora dar.

Perikles och Jannez levererade som förväntat, två av branschens riktigt tunga gubb-band vet ännu hur en slipsten skall dras, eller i vart fall hur man ska leverera musik till dans. En toppenkombo är de hur som helst, man får mycket av mycket en kväll som denna.

Fika avnjöt jag givetvis, Peter och Karin med personal har slagit vakt om och utvecklat den klassiskt goda servicen på Logen och tagit allt, inte minst utbudet, till nya nivåer. Bra priser, bra sortiment, jag skulle önska en lite rejälare macka men det man får är bra och priset står i paritet till innehållet så det är inte något klagomål.

Tack för en GRYM danskväll, jag ser fram emot fler av detta slag denna sommar!

Efter danskvällens slut liftade jag med Togge och Ola söderut, mitt mål för natten och söndagsmorgonen var att anlända till Norrköping där världens finaste älskling väntade.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
65:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Enastående (5)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Godkänd (3)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Medelmåttig (3)
Trocadero: 
33cl