Dansdagbok 2010-10-22: Gävle, Folkets Park (Estraden)

Danskväll: 
2010:79
Datum: 
fredag 22 oktober 2010
Tid: 
19:00-01:00

Oktobermara i Gävle, ett nytt fenomen som jag naturligtvis var nyfiken på samtidigt som det egentligen inte lockade så hårt då jag ju generellt är lite kluven till dansmaror. Att åka eller inte var en frågeställning som jag kämpat med ett tag, med min vanliga beslutsframförhållning så visade det sig svårt att finna boende i Gävle och därmed hade jag i stort sett uteslutit detta arrangemang ur mina planer. Veckan innan det hela skulle gå av stapeln så föll dock bitarna på plats, rum bokades på Hotell Aveny för natten mellan fredag och lördag och för natt nummer två beslutades om att ta sikte på Färila och övernattning i gästsängen hos Anna och Pär. Således var saken klar, det skulle bli Gävlemara.

Vid 12:45 på fredagen lämnade jag och Isabell Östersund, detta i sällskap med Maria J. som hört av sig bara timmen före avfärd och sökt samåkningssällskap. Via stopp för resegodisinköp på ICA i Ytterhogdal och sedermera middag på Tönnebro Värdshus så förde SEM600 oss tryggt till Gävle dit vi anlände vid 17:30. När vi checkade in på Hotell Aveny och tog vårt rum i besittning så slogs jag av insikten om att jag med många hotellnätter i bagaget ändock aldrig bott på något enklare svenskt hotell, tvärtom mot hur jag brukar förhålla mig i de flesta andra situationer så inser jag att jag uppenbarligen kommit att bli kräsen när det gäller hotellstandard.

Vi tog den tid vi kände oss behöva för att göra oss i ordning och anlände därför till Parken en halvtimme sent vid 19:30. Det var då redan gott om folk på dansgolvet och stämningen steg snabbt. Det kom att bli cirka 900 personer och publikens heterogenitet medförde givetvis att stökigheten blev ganska stor. Det var dock en enormt glad och entusiastisk publik som skapade hög och god stämning i lokalen. Dansgolvet på Parken är ju stort och bra, men de extra områdena utanför det egentliga dansgolvet medför tyvärr stor flaskhalsproblematik samtidigt som lister och nivåskillnader utgör besvärande och irriterande inslag. Här saknar man en fysisk avgränsning av dansgolvet, likt som på Parken i Örnsköldsvik.

Den här kvällen var det Jannez och Highlights som stod för musiken, kul tycker jag som uppskattar variation i orkesterutbudet. Som jag sa till någon tjej under helgen, "såväl Jannez som Highlights återfinns absolut på min topp-15-lista", jag tror och hoppas att den kommentaren väckte lite nya tankar hos vederbörande. Jag upplevde Jannez lite som på Hudikmaran, dvs inte helt hemmastadda. Jag kan inte sätta fingret på varför jag kände så ty jag tycker absolut att de presterade väl, men något kändes inte fullt optimalt. Highlights presterade även de strålande och jag var fullt ut nöjd med båda banden.

Redan vid 21-tiden, dvs efter ynka 1,5 timmes dans, så kände jag mig energilös och vi gick för att inmundiga något energigivande. En energidryck senare återvände vi till dansgolvet, men både jag och Isabell saknade kraft och driv. Till slut gav jag upp och accepterade faktum att jag inte orkade med att göra dansen rättvisa, således kapitulerade vi och lämnade Parken redan vid 23-snåret. Vi hade tänkt fika på Parken men den långa kön såväl som irritationsmomentet med avsaknad av utsatta priser gjorde att vi skippade fikat den här kvällen, istället blev det nattamat på Max efter vägen tillbaka till hotellet där en lång och välgörande natt bjöd uppladdning inför den kommande lördagskvällens dansäventyr.

Kommentarer

En liten nyfiken fråga...
Hur kändes det att komma till Tönnebro?? Såg du vårt arbete framför dig? L

Hehe...givetvis hade jag våra vilda ambitioner i tanken när jag klev in genom dörren. Smile

Jodå, jag var där, och du med alltså? Osynligheten var tydligen ömsesidig för jag såg aldrig dig heller. Det var ju rackarns trist måste jag säga! Sad