Dansdagbok 2011-01-08: Sundsvall, Folkets Park

Danskväll: 
2011:4
Datum: 
lördag 8 januari 2011
Tid: 
21:00-01:00

Denna lördag var vi ett nykomponerat kul blandat gäng som begav oss mot Sundsvall för dans till ljuva Blender. Kim R. körde och med i bilen var även Anna P., Patrik B. och Eva J., vilka plockade upp mig i Optand klockan 18:50. Vädret på nerresan var besvärligt med en lätt men våt nederbörd som frös på framrutan, omständigheter som gjorde färden dryg och vi anlände därför tyvärr först vid 21:15.

Kvällen blev verkligen som en bal på slottet, döt...eh...trå...eh...alldeles...alldeles underbaaaar! Vilka danser; bra, bättre, bäst, utsökt och superbt. Jag skulle vilja nämna alla tjejer som förgyllde denna kväll, men avstår av risk för att ändock råka glömma någon. Tidigare favorittjejer blandades med nya eller nästintill nya dansbekantskaper och jag fick den här kvällen några danser som gjorde mig helt överväldigad, höga förväntningar uppfylldes med råge från första 3-låtsdansen vid ankomsten till sista extranumret. Lyriskt!

Inför paus lämnade jag och Emelie dansgolvet i förväg för att undvika den på Parken hoppläsa fikakön och göra sällskap för fika. Det största problemet med fiket är som sagt köhanteringen som verkligen suger, priserna är annars ok i förhållande till vad man får, inte billigt men inte heller dyrt och det är bra fika som säljs. Det är bland annat inga vanliga Delicatobollar som serveras utan riktigt rejäla doningar, föll mig helt och fullt i smaken. Förutom Emelies eminenta sällskap passerade flera andra dansvänner förbi vårt bord och utväxlade några ord, sen gjorde Carola N. och Emma P. oss sällskap, mycket trevligt!

Blender var verkligen superbra den här kvällen och försvarar sin ställning med bravur. De har alltid ett suveränt låtval som å ena sidan alltid ger mig en komfortabel känsla av att komma hem, samtidigt som de oftast också bjuder på någon ny uppiggande överraskning. Det är tryck, det är stämning, de har känsla, de har publikkontakt, helt underbart! En låt jag inte kan låta bli att nämna som en av 2010 års favoriter ur Blenderrepertoaren är In a moment like this av Chanée & N'Evergreen, danska bidraget från Eurovision Song Contest, den väcker danslusten i mig på ett helt fantastiskt sätt. Kvällens stora positiva nyhet fick vi ta del av i sista dansen, Just By Being You (Halo and Wings) av Steel Magnolia tog mig med storm. Av alla låtar jag hört Blender spela så kändes denna annorlunda, i den avskalat "nakna" inledningen framträdde en på något sätt ny upplevelse av Blender där rösterna fick en ny karaktär, strålande. Efter sista dansen applåderades givetvis livligt och Blender gjorde sig redo för att spela extranummer. I det ögonblicket tänder plötsligt vakten ljuset i lokalen. Lasse indikerade då tydligt att de tänkte spela extranummer men tro inte att ljuset släcktes, varpå vakten fick sig en rejäl verbal känga där Lasse fick med sig hela publiken i en ironisk applåd, tummen upp Lasse! Överlag känns personalen på Parken i Sundsvall väldigt sura och oengagerade, allt annat än service-minded.

Jag hade en helt fantastisk kväll och det var nog många faktorer som samverkade och bidrog till detta. Ordningen med Damernas/Herrarnas var tack och lov återställd vilket givetvis gav sitt positiva bidrag till större lugn och en välgörande rättvis fördelning av uppbjudningsansvaret, det tackar jag för!! Vidare var det lagom mycket folk och helt fantastiskt bra folk. Det var jättevarmt den första timmen, sen fick de fart på ventilationen och det blev då klart mycket bättre. Golvet var härligt glatt till en början men det blev dock tyvärr allt trögare, sannolikt delvis på grund av det vanliga fenomenet med svettkondensregn från den effektiva ventilationen.

Efter dansens slut blev jag kvar en stund och pratade med band och dansvänner, sen var det skönt att få krypa in i baksätet på bilen och agera passiv passagerare på hemvägen, tack till Kim för en föredömlig körning! Sundsvall har nu blivit ett stående utflyktsmål också för vinterdanser, kul men jobbigare än sommartid.

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
60:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Bra (4)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Bra (4)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Undermålig (2)
Trocadero: 
50cl

Kommentarer