Dansdagbok 2011-03-18: Östersund, Furuparken

Danskväll: 
2011:24
Datum: 
fredag 18 mars 2011
Tid: 
21:00-01:00

Highlights genomgår just nu en omvälvande förvandling. Andreas har slutat, liksom Erik, Johan Elander är ny på gitarr och sång och nye sångaren Michael Mårtensson tillträder först i april så under mars vikarierar Gamblers sångare Anders Wigelius. Det var ett glatt gäng musiker som äntrade scenen denna afton, det märktes givetvis av att sättningen var ny och delvis tillfällig, men det handlade då om detaljer i sång och flöde men stämningen i bandet var det sannerligen inget fel på, de utstrålade harmoni och gemensam spelglädje. Kapellmästare Tommy är uppenbart mycket nöjd med den väg bandet nu går, med rätta för framför sig på scenen hade han den här kvällen tre spelglada musikanter med stor skicklighet och improvisationslust i såväl musik som busigt mellansnack. Johan och Anders turades om med solosången, likväl som med gitarristskapet, ibland kändes det lite skakigt i sången men detta är ju under rådande omständigheter fullt förståeligt. Christian har nu tagit ett steg fram, rent fysiskt på scenen såväl som i andra avseenden. En redan tidigare annorlunda och spännande repertoar är på väg att bli ännu bättre och de är idel öra att få ta del av danspublikens åsikter. Jag säger bara, detta kan bli hur bra som helst!!

Tyvärr blev det en publikmässigt sparsmakad kväll, men ändå en bra kväll och vi som var på plats hade det trevligt. Det är dock bekymmersamt att uppslutningen är så pass dålig, den här årstiden tycks vara en omöjlig period för danser här i Östersund och antalet danstillfällen riskerar att minska inför 2012.

För övrigt anser jag att STIM bör förgöras, likt andra maffiaorganisationer!

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
55:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Medelmåttig (3)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Bra (4)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Medelmåttig (3)
Trocadero: 
33cl & 50cl

Kommentarer

Jättetråkigt att uppslutningen var så dålig tycker överlag att det varit dåligt med folk på danserna i vinter. Highlights tycker jag är roliga att dansa till då dem kör lite annan musik än dem vanliga låtarna Smile

Ja vi måste kavla upp ärmarna och arbeta än hårdare för att bättre lyckas locka människor till våra danskvällar om dansen skall överleva. Vi behöver en bredare publik, från när såväl som fjärran. Vi lyckades bra på Trettondagsafton då vi ju hade den bästa kväll som varit på Furan på många år, men sen har det varit glest i leden. ÖBRK har många medlemmar och det är många som går kurser, men det tycks stanna där, något också för klubben att fundera på.

Ja jag kan förstå att det var lite publik. det har inte varit direkt bra med reklam ute i stan. Längst upp i torvalla där det brukar komma upp reklam för danserna ja där var fortfarande förra dansen som reklam. mer reklam= mer folk

Det stämmer att just affischering varit lite sämre den här gången, helt enkelt för att jag inte hade fått tillräckligt med affischer, något klickade i leveranserna. Å andra sidan vet vi att affischering inte direkt är den viktigaste kanalen, den här dansen har funnits annonserade på många ställen likväl som alla våra danser så där är jag rätt trygg i att informationen nått ut.

Jag blev mycket besviken att Andreas inte stod vid miken faktiskt :(. Jag och min vännina fick veta att han fått sparken som sångare :0!!! Stämmer det? Vi var hur som helst kvar en stund men det kändes inte kul så vi åkte hem. Han var alltid den som brukade gå ut och prata med oss i pauserna och efter spelningen. Nej detta kändes inte bra :(...

Det enda vi med säkerhet kan förlita oss på är att förändringar alltid kommer, inte minst bland dansbanden. Att Anderas och Highlights gått skilda vägar är inte mycket att göra åt, det är ett faktum och de inre angelägenheterna kring detta anser jag är deras sak och inget vi har att göra med eller något som tjänar att spekulera kring. Fredagens spelning tyckte jag var en positiv värdemätare på vad vi kan förvänta oss från Highlights i framtiden, om Micke sedan finner sin roll väl i bandet (som en integrerad del som inte tar föööör mycket plats) så är jag som jag tidigare sagt övertygad om att det kan bli hur bra som helst.