Dansdagbok 2013-04-20: Vemdalsskalet, Högfjällshotellet

Danskväll: 
2013:21
Datum: 
lördag 20 april 2013
Tid: 
22:00-02:30

Dag tre på Vemdalsforum och i vanlig ordning innebar det lite mer arbete än föregående dagar då det vankades arrangörslunch med såväl musik som tävlingar och allvarssnack. Efter detta hann vi med en kortare eftermiddagslur innan det än en gång var dags för piffning inför middag. Denna kväll stod Looking Back Band med gäster för middagsuppvärmningen och vi kom igång riktigt ordentligt. Under middagens första halva fick vi på scenen besök av Erik Lihm och Ann-Cathrine Wiklander som bjöd oss på en kortvariant av den musikaliska föreställning som de nu turnerar med. Visst, det skall erkännas att detta inte var det mest tilltalande mina öron hört, helt enkelt för att det inte är min musik. Det var dock ändå en bra spelning som jag är övertygad om hade tilltalat min mor väldigt mycket om hon hade varit där i mitt ställe. Till efterrätten höjdes energinivåerna rejält då slaBang äntrade scenen, fantastiska norrlandsgubbar under ledning av Kung Bore, ett gäng som verkligen besitter konsten att såväl spela som snacka och bjuda helt och fullt på sig själva.

Så var det då dags för dansen. På grund av att Canyons tvingats ställa in på fredagen och Looking Back Band då var inhoppare så hade vi nöjet av njuta av dessa härliga herrar både fredag och lördag. Vid deras sida på lördagen stod Jive, ett mogenband som förstås inte riktigt tilltalar undertecknad, men Jive är ett rutinerat band som låter bra och i vissa delar har de en repertoar som faktiskt även passar mig. Sist ut denna afton och detta forum hade vi så grabbarna i Umbrella vilka bara blir bättre och mer övertygande för varje gång, det finns knappast något som nu kan stå i deras väg mot en framgångsrik karriär.

Jag hade en toppendanskväll, dansade mycket med Lina men fick också många andra bra danser. Den förhoppning om en något nyktrare repris med Dansanka som jag närt efter fredagens trevliga men lite sliriga dans införlivades och jag måste säga att det gjorde vi verkligen förbannat bra, just lovely. Stökighetsmässigt så var lördagen ungefär som fredagen, hanterbart med andra ord men jag önskar att det fanns något sätt att hålla den flytande födan borta från dansgolvet.

Tack till Vemdalsskalet för denna gång, det var ett fall framåt för detta arrangemang som dock skulle behöva söka sig lite mer tillbaka till sina forumrötter och inte utvecklas till att bli vilken dansgala som helst.

Kommentarer

Jodå, nog var det en lite rund-under-fötterna-DansAnka som gjorde mig den äran på fredagen, och det gick faktiskt riktigt bra det också, men inte riktigt liiika bra som annars. Smile