Dansdagbok 2010-09-02: Kovland, Ånäsparken

Danskväll: 
2010:69
Dansställe: 
Datum: 
torsdag 2 september 2010
Tid: 
20:00-24:00

Säsongens sista dans på Ånäsparken nalkades. Jag lämnade Umeå vid 15-tiden och anlände till Sundsvall strax före klockan 18 där middag inhandlades och förtärdes i sällskap med Emelie. Hos Emelie lånade jag även i tur och ordning soffa (för 15 minuters snabb-slappande) och dusch, sen bar det av mot Kovland och den här kvällen anlände jag faktiskt först på slaget 20:00 så jag missade tyvärr första dansen.

Det blev en kylig avslutningskväll i Jannez sällskap. Publikmängden var på medelnivå men det var givetvis ändå lite småbökigt som det oftast är när Jannez breda publik är på plats. Jag dansade nästintill samtliga danser men kände mig lite trött och sliten så jag smet undan vid två tillfällen. En sak som jag tänkte på under kvällen var att kompatibiliteten med Jannez musik inte är 100%-ig med dem som jag brukar dansa med i Kovland, det är som att jämtlänningar i gemen är bättre Jannez-anpassade. Jag brukar ha en bättre danskänsla i Kovland när exempelvis Shake eller Blender spelar, men jag brukar samtidigt också ha en bättre danskänsla till Jannez när jag dansar exempelvis på Aspåsnäset eller Sandviken. Skumt och värt att fortsätta fundera på.

Jag kan ju efter alla år och känslomässiga kopplingar egentligen inte uttala mig objektivt om Jannez, men enligt min mall levererade de som alltid sin grej väl, även denna kväll med kylslagna fingrar.

I paus blev det fika från fiket i form av räkmacka och Trocadero, vilken inmundigades i bilen eftersom det fanns så ont om platser att sitta på i fiket och utomhus ville man absolut inte sitta och frysa. Pernilla gjorde mig fikasällskap.

Kylan som nu infunnit sig gör det ganska lätt att nu acceptera sommardansernas sorti, det är vemodigt men det skall faktiskt bli skönt att åter få komma in i varma inomhuslokaler och dansa igen. Jag tackar Eskil med personal för en fantastisk danssommar på Ånäsparken, en sommar som bjudit på ett varierat och starkt orkesterutbud och som alltid en härligt dansant publik. I maj 2011 är vi tillbaka igen, måhända blir det Blender som öppnar Ånäsparken även nästa år.

Kommentarer

Har vart underbart härligt de gångerna jag vart där Smile mysigt ställe Smile synd bara pga jobb att de inte blivit alla ja ville på. De med danskänsla olika band o ställen beror ju oxå på vilka som e där o dansar med. Jannez kan ju ha upplevts lite mer hemmavant om de vart mer jämtlänningar där med
Smile Smile men jannez på hemmaplan är en annan känsla e ju så Wink