Dansdagbok 2010-10-13: Östersund, Furuparken

Danskväll: 
2010:77
Datum: 
onsdag 13 oktober 2010
Tid: 
18:30-22:00

Det har nu blivit en tradition på Furuparken att i oktober bjuda på en onsdagsdans med Jannez där var tredje dans är gammeldans, detta på bekväma vardagstider och till en låg entré. Det här är ett idag unikt koncept, ett koncept som inga andra än Jannez kan bjuda på. Även om jag varit fullt medveten om hur speciellt och udda detta med att ett modernt toppband spelar utsökt gammeldansmusik så var det först denna afton som jag insåg vidden av det hela. Att nu sitta i rollen som bokare för Furuparken har tvingat mig att se på detta med nya ögon, och med det har nya insikter växt fram. När vi som den här kvällen ser en i många avseenden annorlunda publik och när jag talar med människor som åkt mer än 70 mil enkel resa för att bevista just detta dansarrangemang, ja då slår mitt danshjärta extra starka slag. Det är min övertygelse att vi behöver en större variation i arrangmangen, en större bredd för att skapa mer dynamik och för att totalt sett kunna locka en större och bredare publik, och det här är ett sådant lyckat inslag. Dryga 250 personer kom och dansade den här kvällen, en kväll då dansglädjen och stämningen låg på topp. Så många tacksamma och glada kommentarer och tillrop är enormt inspirerande att få, det är oerhört värdefullt samtidigt som jag ju också gärna vill höra förslag och önskemål på vad vi kan göra bättre.

Som jag konstaterat förr och även noterat ovan, Jannez är ett unikum, inget annat band kan jämföras med dem. Det de gör, inte minst en sådan här kväll, är så gediget och det kommer från hjärtat. Min betygsskala känns fattig när man ser till ett sådant exceptionellt band som Jannez, den slår liksom i taket.

Den här kvällen dansade jag ungefär hälften av alla danser, därutöver fixade jag med diverse, pratade med folk, etc. Eftersom jag också sköter om fiket inne i danslokalen så går det bort en del tid såväl före som efter paus för dessa bestyr. Men det är ok, just nu, jag vill jobba med de små detaljerna för att steg för steg göra upplevelsen av en danskväll på Furuparken allt större. Jag vill enträget jobba för att se till så att gästerna trivs, att vi alla trivs och tillsammans lockar mer publik till Furuparken, mer publik som gör det möjligt för oss att åter utöka antalet danskvällar och skapa ett attraktivt och aktivt dansställe som ser framtiden an. I fiket hade jag denna kväll hjälp av Veronica och jag tackar för ett mycket bra samarbete. Isabell hade den här kvällen inte möjlighet att arbeta under paus, men istället hade hon bakat god kaka som uppenbarligen föll kunderna väl i smaken, stora goda bitar var det. Återigen vill jag tacka för de uppmuntrande och tacksamma orden kring nya fiket, det inspirerar.

Kommentarer

Tack själv för gott samarbete. Lite kul att träffa dansare så där från andra sidan bardisken också. Som sagt säg till om det behövs hjälp fler gånger Smile

Smile Ohh vad lycklig jag var när jag åkte hem efter en härlig, svettig danskväll. Jag håller med dej att Jannez är ett unikum. Man blir glad i hela kroppen av deras musik. Längtar redan till nästa gång, men får nöja mej med King Edwards på FH på lördag. Dom var inte fy skam dom heller.